چهار ستاره مانده به صبح

شروع یک رؤیای نو

یکی، دو روز قبل بود که پوسترها و بنرهای تبلیغاتیِ جایزه‌ی کتاب سال مهر را برای‌ام ای‌میل کردند و خُب، نمی‌دانید چه‌قدر خوش‌حال شدم. گیرم، خودم رفیقِ نیمه‌راه بودم و از مهر به‌ این‌ور کم‌تر خبر داشتم از دخترهای مهرطاها و این‌که چه کتابی را خوانده‌اند و چه می‌کنند و این‌ها.

داستانِ این جایزه را می‌دانید؟ برایتان می‌گویم. مؤسسه‌ی مهرطاها یک مرکز خیریه است که از دخترهای بدسرپرست و بی‌سرپرست نگه‌داری می‌کند. تابستان امسال، این مؤسسه فکر کرد جایزه‌ای راه بیندازد برای تشویق و ترغیبِ بچّه‌ها به کتاب‌خوانی. برای همین، فراخوان منتشر کرد و از ناشرهای کودک و نوجوان خواست تا دو نسخه از کتاب‌های رُمان و داستانی را که در سال ۸۹ برای گروه سنی د و هـ چاپ کرده‌اند برای مؤسسه بفرستند تا دخترهای مهرطاها بخوانند و درباره‌شان نظر بدهند. کمی بعد، کتاب‌ها تهیّه شد و گروهی از دخترها داوطلب شدند تا آن‌ها را بخوانند و داوری کنند. بعد از نزدیک به نه ماه، قرار است در اسفندماه شش کتاب برتر به انتخابِ دخترهای مهرطاها معرّفی شوند؛ سه کتاب در حوزه‌ی تألیف و سه کتاب در حوزه‌ی ترجمه. این اوّلین‌بار است که در ایران کتاب‌های بچّه‌ها توسط بچّه‌ها داوری می‌شوند و خُب، اتّفاقِ خیلی نیکویی است. بالاخره، نویسنده و ناشرِ کتاب‌های کودک و نوجوان می‌فهمد که بچّه‌های ایرانی (دست‌کم یک گروه از بچّه‌های ایرانی) چه نوع ادبیّاتی را دوست دارد و می‌خواند. مراسم پایانی این جایزه در ۲۲ ‌اُم اسفندماه، هم‌زمان با دهمین سال‌گرد تأسیس این مؤسسه، برگزار می‌شود. محمّدرضا یوسفی، نویسنده‌ی کودک و نوجوان، دبیر اجرایی این دوره از جایزه‌ی کتاب سالِ مهر است که در نشستِ خبری این جایزه حرف‌های جالبی زده است. مثلن درباره‌ی اوّلین زنِ بدسرپرست در تاریخ ایران گفته: «وقتی من روی «شاهنامه» کار می‌کردم و به دنبال تبار دختران امروزمان می‌گشتم، به قصه مادر سیاوش برخوردم. در «شاهنامه» قصه‌ای داریم که مادر سیاوش تورانی است و می‌شود از او به عنوان اولین دختر بدسرپرست تاریخ ایران یاد کرد. او پدر دایم‌الخمری دارد که به دخترش پرخاش می‌کند؛ در نتیجه مادر سیاوش سوار اسب می‌شود و فرار می‌کند و او اولین دختر فراری تاریخ ماست. البته او سرنوشت خوبی پیدا می‌کند و همسر کیکاووس و مادر سیاوش می‌شود.» باقیِ حرف‌هایش را هم می‌توانید این‌جا بخوانید. راستی، اگر شما هم می‌خواهید پوسترها و بنرهای تبلیغاتیِ جایزه‌ی کتاب سال مهر را در سایت‌ها، وبلاگ‌ها، کافه‌ها، کتاب‌فروشی‌ها و … تان منتشر کنید تا سهمی در این حرکتِ خوبِ فرهنگی داشته باشید برایم کامنت بگذارید تا تصاویرِ آن را برای‌تان بفرستم.

تا الان، یک پزشک، مایری‌لند، فؤاد صادقیان، فرهنگ‌خوان، راه من، صید قزل‌آلا در مدرسه، شب ممکن (+حرفه؛ راوی (+قهوه تلخ (+) و سایت گل‌ آقا از جایزه‌ی کتاب سال مهر استقبال کرده‌اند.

+ آقای شکراللهی هم لطف کردند و این مطلب را در خوابگرد منتشر کرده‌اند.

+ این مطلب در بالاترین.

:: راستی، اگر می‌خواهید بدانید نتیجه‌ی این جایزه چه بود و چه کتاب‌هایی به‌عنوان بهترین کتاب‌های سال ۸۹ برای نوجوانان انتخاب شدند این‌جا را بخوانید.

* تیتر از گزارشِ روزنامه‌ی شرق درباره‌ی نشستِ خبری این جایزه است.

۶ دیدگاه نوشته شده است! »

  1. Arezoo در 12/03/06 گفت:

    سلام دوستم. اینم کامنت;) برای من هم میفرستی پلیز؟

  2. دکتر کتابفروش در 12/03/06 گفت:

    سلام… فکر نمیکنی الآن دیر باشه تا ۲۲ اسفند وقتی نیس اما خب ممنون میشم اگر ارسال کنید!
    کار جالبی کردن ولی افسوس… نه برای اونها که برای خودم… چرا فقط تو خیریه ها آدم به فکر کتابخوان کردن عزیزاش می افته… چرا هیچ کس همچین هدفی برای من نوعی دنبال نمی کنه؟

  3. شهابیان در 12/03/07 گفت:

    ممنون که یادمون انداختی…

  4. چهار ستاره مانده به صبح در 12/03/07 گفت:

    دکتر کتابفروش، دوست عزیز
    به‌هرحال، هر وقت ماهی رو از آب بگیری تازه‌س.

  5. چهار ستاره مانده به صبح در 12/03/07 گفت:

    خانوم شهابیان عزیزم
    ممنونم از توجه‌تون 🙂

  6. محمدمختاربشردوست در 12/04/28 گفت:

    سلام… فکر نمیکنی الآن دیر باشه تا ۲۲ اسفند وقتی نیس اما خب ممنون میشم اگر ارسال کنید!
    کار جالبی کردن ولی افسوس… نه برای اونها که برای خودم… چرا فقط تو خیریه ها آدم به فکر کتابخوان کردن عزیزاش می افته… چرا هیچ کس همچین هدفی برای من نوعی دنبال نمی کنه؟

دیدگاه خود را ارسال کنید